Dostupnost výrobků!

Vážení zákazníci,
pro dostupnost vašeho výrobku si rozklikněte ROLETOVÉ MENU žádaného rozměru na podstránce.
Dostuposť ověřte popřípadě telefonicky na čísle + 420 775 900 401.

Stylové japonské koupelny

V Japonsku jsou koupelny poněkud jiné než ty, na které jsme zvyklí v našem evropském regionu. Navíc jsou Japonci ekologický národ a při tvorbě koupelen myslí na životní prostředí. Jedním z nich je využití odtečené vody z umyvadla, kterou zrecyklují ke splachování toalet. Ekologické smýšlení japonských principů nás může v mnohém v budoucnu naučit, především abychom šetrněji nakládali s vodou.

Samostatně stojící vane "onsen"

Tradiční japonská vana působí jako velký sud a je dostatečně hluboká, takže žádná studená ramena nehrozí. Její nevýhodou je, že se do ní obtížněji nastupuje, nakolik je vysoká. A starší osoby, které mají problém s mobilitou, by si úplně takovou vanu neužily. Při napuštění horké vody, vám právě v tomto typu van zůstane déle teplá voda ve srovnání s tradičními vanami. Jelikož vany jsou konstruovány na výšku, tak poměr plochy na který působí teplota v prostoru je menší. Nemusíte tak spěchat, že voda vychladne. Vezměte si sklenku vína, knihu, svičky a relaxujte.

Stylové japonské koupelny
Stylové japonské koupelny

Hlavní rysy japonského stylu koupelen v tradičním stylu

  • Japonské koupelny jsou zcela odlišné od těch „malých“ evropských, které jsou pro nás charakteristické. Na Slovensku se běžně koupelny v bytových domech komponují do jedné malé místnosti, vzhledem k prostoru v panelácích. Při rekonstrukcích koupelen si zvyknou zákazníci zakomponovat toaletu se sprchovým koutem či vanou do jedné místnosti. Tento design je v Japonsku absolutně nepřípustný. Japonci jsou labužníci v relaxaci ve vaně a koupání je pro ně meditační rituál.
  • Koupelna v tradičním japonském domě se skládá ze dvou pokojů, vstupní místnosti, kde se svlékáte a která je vybavena umyvadlem. Druhá místnost je tvořena vlastní koupelnou, která je vybavena sprchovým koutem a hlubokou samostatně stojící vanou. Toaletu byste v ní hledali marně, ta je umístěna v samostatné místnosti.
  • Koupelny ve velkých městech se nenápadně podobají těm evropským. Uspořádání japonské koupelny bude záviset na tom, v jakém typu komplexu je byt. Jeden společný rozdíl oproti zařízení v západním stylu je, že japonské toalety jsou odděleny od zbytku koupelny.
  • Mnohé japonské koupelny mají výkonné ventilátory pro větrání prostoru. Také znamenají, že oblečení rychle schne. Nebuďte překvapeni, když uvidíte na jedné straně místnosti úhledně viset zábradlí oblečení
  • Japonské koupelny mohou být luxusní a prostorné, ale zároveň maličké a praktické kde je doslova využit každý jeden cm plochy.


Inspirativní tradiční japonské koupelny

Zdroj: https://www.sunrisespecialty.com/japanese-bathroom

Japonci přemýšlejí ekologicky

  • v Japonsku se běžně v malých bytech vyskytují toalety, které mají v nádržku na úmyvadlo umístěnou přímo nad WC. Když si myjete ruce, voda se shromažďuje níže a používá se k dalšímu spláchnutí.
  • tentýž princip se využívá i při používání pračky. Pokud mají v koupelně vanu, vodu jen tak zbytečně nevylijí. Voda se dále použije při praní. Je však důležité, aby se před koupáním osprchovaly a zbavily případných nečistot těla. Voda použitá k praní oblečení tak zůstane stále čistá.

Retro koupelny, které vás osln

Pokud vás fascinuje retro design a peníze potřebujete investovat na nákup samostatně stojící vany či jiných potřebných..

Luxusní koupelny pro mladé

Konečně se vám podařilo předělat své bydlení a potřebujete dokončit koupelnu. Poradíme pár nápadů, jak na to.

Stylové japonské koupelny

Japonci ekologický národ a při tvorbě koupelen myslí na životní prostředí. Jedním z nich je využití odtečené vody z umyvadla, kterou zrecyklují...

LED zrcadla v koupelně

LED zrcadlo se nijak neliší od běžného zrcadla, které jste umístili do své koupelny, kromě toho, že první je vybaveno LED světly.